Węglowodany - czasami demonizować, chwalił razy
O mało się częścią naszej diety jak najwięcej rozmawiać jak o węglowodany, często nazywane „Carbs neudeutsch”. Ale jak zdrowy lub niezdrowy są naprawdę? Informacje na temat ludzkiego ciała i zdrowia - tłumaczy dr Curt Diehm.
Węglowodany - tak podobni z góry - uczynić ważną częścią każdej diety. Można je znaleźć w makaron, ziemniaki i chleb, ale z pewnością także w owocach i warzywach oraz w Naschwaren. Jako dostawca energii w naszym organizmie, są one niezbędne i ważne w każdym znaczeniu tego słowa, ponieważ zapewniają one nasze mięśnie i mózg glukozy.
zdrowe węglowodany i dopasowanie
W ostatnich latach, konkurs jest teraz prawie wybuchł o ile i jakie węglowodany są zdrowe lub niezdrowe. W szczególności podczas usuwania „niskowęglowodanowej” dieta jest doprowadzenie szybkich rezultatów, natomiast sportowcy przysięgają szczególnie dużo węglowodanów jako dostawcy energii.
Liczne badania zbadały plusy i minusy i są po prostu niezliczone wyniki.
Chciałbym tu podoba bardzo nawet świadomi coś Upraszczając: Jeśli ktoś cierpi na otyłość, a wynika to z racji kalorii i węglowodanów dieta, pomaga zrzeczenia kalorii i węglowodanów w połączeniu z ćwiczeń, oczywiście, można schudnąć , Jeśli ktoś z drugiej strony robi dużo sportu, był również mnóstwo węglowodanów dalej. Na okoliczności osobistych mamy teraz.
Iw zasadzie: nieprzetworzone węglowodany jak warzywa, zielona sałata, owoce i produkty pełnoziarniste są zdrowsze niż przetworzone węglowodany, takie jak białe pieczywo i słodycze. Zwłaszcza, że ten ostatni może być bardzo podnieść poziom cukru we krwi i nasycić tylko na krótko. Ponownie uproszczone: chleb razowy zachowuje pełny dłużej i zdrowiej.
W tym kontekście Chciałbym również, aby oczyścić ten sam nawet z innego uszczerbku: węglowodany nie obciążać układu pokarmowego. Błonnik zawarty w nich raczej nawet niezbędne do trawienia działa prawidłowo.
Studium pokazuje, że nie wystarczy tylko jako niezdrowe jak zbyt dużo
Znalazłem ciekawe, badania z Bostonu, który ukazał się nie tak dawno temu w prestiżowym czasopiśmie „The Lancet”. Naukowcy badali zależność między węglowodanami a ryzykiem zgonu i oceny danych z ponad 15.000 uczestników przez średni okres 25 lat.
Rezultatem jest zarówno dieta o bardzo niskiej zawartości węglowodanów i bardzo wysokiego wzrostu w dłuższej perspektywie znacząco ryzyko śmiertelności. Naukowcy ostrzegają zwłaszcza w tym kontekście drogę przed dietach o niskiej zawartości węglowodanów.
Zaleca oni zamiast do zrównoważonej diety, który zawiera wszystkie istotne elementy i składniki odżywcze, niezależnie czy są one węglowodanów, tłuszczu lub białka. Jedynym sposobem, aby upewnić się, że ciało będzie dostarczany z podstawowych składników odżywczych, witamin i minerałów. Zamiast zrezygnować z części, należy upewnić się, że zamiast diety z wysokiej jakości składników istnieje.
Mogę tylko kojarzy się z. Ekstremalne i ekstremiści zaszkodzić w kwestiach żywieniowych.